Op vrijdagmiddag, net voor de borrel, kreeg ik de vraag van een binnenvaartschipper voor de renovatie van een stuurhut. Hij zou op dinsdag binnenlopen en vroeg zich af hoe snel ik materiaal kon leveren voor het vervangen van een plafond. Kijk, nou ben ik wel gewend aan werken onder druk en doe er graag alles aan om onze klanten te bedienen, maar dit betekende voor het weekend wel een kort sprintje. Het biertje heb ik even koud gezet en samen hebben we de keuze voor het materiaal gemaakt. Lichtgrijs, mat met een lage retro reflectie coëfficiënt om lichtspiegeling op systemen te voorkomen. De fabriek gebeld en gelukkig kreeg ik de bevestiging dat het materiaal dinsdagmiddag op de werf geleverd kon worden. Met een goed gevoel het weekend in. Als de schipper binnenkort in de buurt is, ga ik zeker kijken naar het eindresultaat.