Maler brandwerende panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Veiligheid aan boord

De laatste jaren is de veiligheid aan boord van schepen een belangrijk aandachtspunt geworden. Niet alleen het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, maar ook de verscherpte Europese norm 13986:2004 + A1:2015 hebben de bewustheid bij scheepswerven, reders en exploitanten vergoot.

Onze Finse partner heeft een wand- en plafond paneel ontwikkeld waarvan de drager voldoet aan de nieuw op handen staande wet- en regelgeving. Op dit moment wordt overleg gevoerd met bureau Veritas over de certifivering van deze innovatieve productlijn.

De nieuwste veiligheidsnormen

Er gelden strenge eisen op gebied van brandveiligheid. Onze Finse partner heeft hier een brandvertragende wand- en plafondbekleding voor ontwikkeld. Hiervan heeft de drager een brandwerende norm van B-s1-d0. Dit is de hoogste klasse mogelijk op gebied van brandveiligheid. Dit product is overal op het schip toe te passen. De panelen zijn in meerdere kleuren en designs verkrijgbaar. Functioneel en brandwerend hoeft namelijk niet te betekenen dat de uitstraling hierbij uit het oog wordt verloren.

Veiligheid aan boord

Graag adviseren wij u op het gebied van brandwerendheid en welke materialen voor uw schip het meest geschikt is. Of het nou gaat om een binnenvaartschip, recreatieschip of woonverblijf, dit is voor ons geen probleem. Samen met u maken wij een plan op maat. Vraag onze branche specialist Henk Jeurissen naar meer informatie over de brandwerende panelen en certificaten.

Maler ART panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Laatste blogs over brandwerend