De perfecte wandpanelen

Dijkmans heeft een uniek concept wandpanelen ontwikkeld voor de scheepsbouw. Of het nieuwbouw betreft, renovatie, een woon- of binnenvaartschip, wij hebben een passende oplossing.

Gevoel voor design

De leefbaarheid op schepen wordt steeds belangrijker en daarmee is het functioneel lichtgroen langzaam vervangen voor moderne en gezellige designs. Wij hebben een uitgebreid portfolio. Het hoeft echt niet meer alleen functioneel te zijn. Een gezellige Scandinavische woonstijl, of juist een moderne Jan de Bouvrie uitstraling, het zit in ons woonprogramma scheepsinterieurs.

Functioneel en duurzaam

Wonen en werken in verschillende compartimenten maakt dat het scheepsinterieur zwaar belast wordt. Onze wandpanelen zijn daar op toegerust. De standaard wandpanelen zijn robuust en kunnen dus tegen een stootje. Ook kunnen ze goed worden schoongemaakt en  garanderen jarenlang woon- en werkgenot.

Veiligheid en brandwerendheid

in ons assortiment hebben wij tevens wandpanelen gericht op brandveiligheid die kunnen worden toegepast in functionele- en woon vertrekken. Volgens de nieuwe Europese norm EN 13986:2004 + A1:2015 wordt in bepaalde toepassingen een hogere brandveiligheid geëist. Dijkmans heeft daarvoor een speciaal productenprogramma ontwikkeld. Lees er hier meer over.

Maestro Warm wand panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.
Maler MDF panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Snelle en eenvoudige montage

Dijkmans heeft in nauwe samenwerking met scheepswerven en eigenaren van schepen een slim montagesysteem ontwikkeld. Als geen ander begrijpen wij dat stilliggen geld kost.

Het geheim van de smid zit in een slim montagesysteem. Dankzij de veer- en groefverbinding kunnen de panelen zeer eenvoudig en snel geplaatst worden. Zo kan men razendsnel zijn scheepsinterieur vernieuwen.

Voor de afwerking naar de vloer of het plafond heeft Dijkmans een uitgebreid pakket met plinten en lijstwerk.

De producten worden onder toezicht van Dijkmans bij West Europese fabrieken geproduceerd. Daarmee is niet alleen de kwaliteit, maar ook de betrouwbaarheid van de supply chain geborgd en kan u snel de vaart weer in.

Laatste blogs over wanden

  • Maestro CALM wand panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Renovatie woonschip

Afgelopen zomer kwam ik voor het eerst in contact met Jan en Jeaninne. Een energiek koppel dat een vrachtschip uit de zestiger jaren omgebouwd tot woonschip. Een prachtig project dat de 40 meter lange >>>

  • Maestro Warm wand panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Nieuwe trends: flexibel living

Nu een groot deel van Nederland thuis werkt, is een grote trend op interieur gebied: comfort. Bij deze woontrend staan creatieve oplossingen voor het optimaal benutten van een kleine woonruimte voorop. Deze trend is >>>