Stuurhut Matte Black plafond - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Plafonds voor uw scheepsinterieur

Voor renovatie of nieuwbouw heeft Dijkmans een uitgebreid programma aan plafondsystemen. Functionele afwerkingen, maar vooral ook decoratief. Dijkmans denkt graag met u mee voor de juiste woon- en/of werkbeleving aan boord.

Beleving aan boord

Op zoek naar knus en gezellig of juist functioneel en ruimtelijk? Een mooi afgewerkt plafond bepaald in grote mate de beleving aan boord. Dat kan functioneel en mat, maar ook een luxe of juist landelijke woonbeleving is mogelijk. Het plafondsysteem biedt ruimte voor verlichting of andere systemen.

Anti reflectie

In de stuurhut wordt vaak gekozen voor donkere matte plafonds die reflectie van schermen tegengaat. Maar ook in de leef- en woonvertrekken is lichtreflectie en lichtverspreiding belangrijk hoe een plafondoppervlak wordt waargenomen en ervaren. De retro reflectie coëfficiënt wordt beschreven in de Europese norm EN 1436 en ondersteunt de keuze voor een goed plafondsysteem.

Functioneel en duurzaam

De plafondsystemen van Dijkmans zijn zeer stevig en kunnen daarom tegen een stootje. Voor onderhoudswerkzaamheden of inspectie is het plafond systeem demonteerbaar. De afwerking is hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden.

Maestro Panel

In ons assortiment hebben wij de prachtige panelen van Maestro Panel. Dit is een merk MDF wand- en plafondpanelen met een zeer unieke en uitgebreide collectie plafondpanelen. Lees hier meer over de collectie van Maestro Panel.

Eenvoudige en  efficiënte montage

Om de retrofit van een plafond te versnellen en vereenvoudigen heeft Dijkmans in nauwe samenwerking met haar West Europese fabrieken een efficiënt montage systeem ontwikkeld. Efficiënt, want stilliggen kost geld.

De plafondpanelen worden geassembleerd op een houten rek. De constructie is slank, maar biedt voldoende ruimte voor bedrading of leidingwerk. Dankzij de veer- en groefverbinding kunnen de panelen zeer eenvoudig en snel geplaatst worden.

Voor de afwerking naar dakluiken of wand heeft Dijkmans een uitgebreid pakket met plinten en lijstwerk in haar programma.

Alle producten worden onder toezicht van Dijkmans bij West Europese fabrieken geproduceerd. Daarmee is niet alleen de kwaliteit, maar ook de betrouwbaarheid van de supply chain geborgd en kan u snel de vaart weer in.

Maler plafond panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Laatste blogs over plafonds

  • Maestro ECLECTIC wand panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Wat is: Retro reflectie coëfficiënt

Retro reflectie coëfficiënt gaat over reflectie en is langzaam een nieuwe standaard aan het worden. In veel gevallen is een hoge reflectie en natuurgetrouwe beleving belangrijk. Zo niet in de stuurhut van een schip. >>>

  • Maler ART plafond panelen - Scheepsinterieur - Dijkmans B.V.

Snel schakelen

Op vrijdagmiddag, net voor de borrel, kreeg ik de vraag van een binnenvaartschipper voor de renovatie van een stuurhut. Hij zou op dinsdag binnenlopen en vroeg zich af hoe snel ik materiaal kon leveren >>>